زندگینامه
زندگینامه سیدابراهیم رئیسی
سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال ۱۳۳۹ هجری شمسی در خانوادهای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود. پدر ایشان حجه الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و همچنین مادر وی سیده عصمت خدادادحسینی از سلاله سادات حسینی و نسبش از هر دو طرف به حضرت زید بن علی بن الحسین علیهمالسلام میرسد. سید ابراهیم در ۵ سالگی پدر خود را از دست داد.
او تحصیلات ابتدایی را در مدرسه جوادیه گذرانده و تحصیل در علوم حوزوی را در مدرسه نواب و سپس در مدرسه آیت الله موسوینژاد شروع کرد. در سال ۱۳۵۴ جهت ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم و مدرسه آیت الله بروجردی رفت و مدتی نیز در مدرسهای که با مدیریت آیت الله پسندیده تحت نظر امام خمینی اداره میشد، تحصیل نمود.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در حوزه علمیه قم، اصول فقه را نزد آیت الله مروی، لمعتین را نزد آیتالله فاضل هرندی، رسائل را نزد آیتالله موسوی تهرانی، مکاسب محرمه را نزد آیت الله دوزدوزانی، کتاب البیع مکاسب را نزد آیتالله خزعلی، خیارات مکاسب را نزد آیت الله ستوده و آیتالله طاهری خرمآبادی و کفایه را نزد آیتالله سید علی محقق داماد، تفسیر قرآن کریم را نزد آیت الله مشکینی و آیت الله خزعلی، شرح منظومه و فلسفه را نزد آیتالله احمد بهشتی و یک دوره شناخت را نزد آیت الله مطهری و نهج البلاغه را نزد آیت الله نوری همدانی آموخت.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی، خارج اصول را نزد آیت الله سید محمدحسن مرعشی شوشتری و آیت الله هاشمی شاهرودی و خارج فقه را نزد آیت الله آقا مجتبی تهرانی و آیت الله خامنهای رهبر معظم انفلاب تلمذ نمود. و با اتمام دوره سطح حوزه, توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یافته و پس از دفاع از پایان نامه خویش با عنوان «ارث بلا وارث» در سال ۱۳۸۰ با قبولی در کنکور دکترای مدرسه عالی شهید مطهری در رشته فقه و حقوق خصوصی ادامه تحصیل دهد.
دکتر سید ابراهیم رئیسی با تکمیل تحقیقات خود در رشته فقه و حقوق، موفق به اخذ مدرک عالی ترین سطح حوزه (سطح چهار) شد و در نهایت رساله دکترای خود را با عنوان «تعارض اصل و ظاهر در فقه و حقوق» دفاع کرد. و با اخذ نمره ممتاز به درجه دکترای فقه و حقوق نائل شد.
دکتر رئیسی در پی اهانت به امام خمینی (ره) در روزنامه اطلاعات در ۱۷ دیماه سال ۱۳۵۶ و آغاز حرکتهای مردمی، در اجتماعات اعتراضی که مبدأ اغلب آنها مدرسه آیت الله بروجردی (مدرسه خان) بود، شرکت داشت و در قالب هستهای از طلاب انقلابی فعالیت مینمود. وی در این دوران فعالیتهای مبارزاتی خود را در قالب ارتباط با علمای انقلابی آزاد شده از زندان و یا در تبعید, پی گرفت. همچنین در تجمعاتی مثل تحصن علما و روحانیون در دانشگاه تهران، شرکت نمود.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی در دوره تربیتی خاصی که مرحوم شهید بهشتی جهت کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام اسلامی برگزار کرده بود، شرکت کرد. و به دنبال شورشهای مارکسیستی و ایجاد مشکلات متنوع در مسجد سلیمان، به همراه گروهی از طلاب در قالب فعالیتهای فرهنگی به آن منطقه رفت. پس از بازگشت از مسجد سلیمان، مجموعه سیاسی-عقیدتی پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.
بعد از رحلت امام (ره) حجه الاسلام دکتر رئیسی با حکم رئیس قوه قضائیه وقت به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ به مدت پنج سال این مسئولیت را برعهده داشت. ایشان از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت ایشان در این سمت تا سال ۱۳۸۳ ادامه یافت. دوره مدیریت حجه الاسلام دکتر رئیسی بر سازمان بازرسی کل کشور نقطه عطفی در زندگی ایشان بود. وی که یک مدیریت کلان ملی را به مدت ده سال تجربه می کرد با اتکاء به تجربیات اندوخته خود نظارت بر دستگاههای اداری را متحول و نظام مند کرد. سازمان بازرسی کل کشور در زمان تصدی ایشان با توسعه متوازن ساختاری مواجه شد و به عنوان یکی از ارکان نظارتی نظام جمهوری اسلامی تثبیت شد. این دوران که با روی کار آمدن دولت اصلاحات همزمان بود بسیاری از گره های نظام اداری و اقتصادی شناسایی و راهکار برون رفت از زمینه فساد در آن تدوین شد. بعضی پرونده های جنجالی مفاسد اقتصادی محصول فعالیت شبانه روزی حجه الاسلام دکتر رئیسی و همکارانش در این سازمان و در آن دوره بود.
آیت الله دکتر رئیسی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ده سال معاون اول قوه قضائیه بود. ایشان که دو رئیس قوه را در این سمت تجربه می کرد به عنوان یکی از مسئولان ارشد قضایی کشور مسئولیت سازماندهی و اداره تشکیلاتی این مجموعه را بر عهده داشت. و از سال ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۴ نیز به عنوان دادستان کل کشور خدمت نمود.
دکتر رئیسی از سال ۱۳۹۱ تا کنون با حکم مقام معظم رهبری به عنوان دادستان ویژه روحانیت نیز مشغول به کار می باشد. وی همچنین در ۱۷ اسفند ۹۴، با حکم آیت الله العظمی خامنه ای به عنوان تولیت آستان قدس رضوی علیه السلام منصوب شد.
گفتنی است در سال ۱۳۷۶، ایشان به پیشنهاد برخی اعضای مؤثر جامعه روحانیت مبارز از جمله آیت الله مهدوی کنی و تصویب شورای مرکزی جامعه روحانیت به عضویت در آن شورا در آمد.
آیت الله رئیسی در سال ۱۳۸۵، از طرف جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز و به توصیه نخبگان استان خراسان جنوبی برای عضویت در چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری نامزد شد که با بیش از ۸۰ درصد رای مردم انتخاب شد. دو سال پس از حضور در این مجلس، خبرگان ملت ایشان را به عنوان عضو هیأت رئیسه برگزید.
همچنین ایشان در دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری در اسفند ۱۳۹۴ نیز با کسب اکثریت قاطع آرا برای دومین بار به عنوان نماینده مردم شریف خراسان جنوبی برگزیده شد و عضویت ایشان در هیئت رئیسه ادامه دارد.
رهبر معظم انقلاب در ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ طی حکمی ایت الله رئیسی را رسماً به ریاست قوهٔ قضائیه منصوب کردند.
آیت الله رئیسی در پاسخ به درخواست های مکرر گروه ها،نهاد ها و سازمانهای مردم نهاد و همچنین خواست مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت نموده و با کسب بیش از ۶۰ درصد آرا به عنوان رئیس جمهور منتخب برگزیده شد.

خداوند افرادخدوم وخدمتگزار به ملت همانند جنابعالی را برای مملکت حفظ بفرماید جناب رئیسی همانند سردار بزرگوار حاج قاسم سلیمانی شهید عمر خود را درراه خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی صرف نموده اند.خدایا بر درجات دنیوی واخروی همه عزیزانی درراه وطن از جان مایه گذاشته ومیگذارندبیفزا .امین
سلام
لطفا اطلاعات بروز شود. در جایی گفته شده ایشان همچنان تولیت آستان قدس رضوی را برعهده دارند؛ که خب باید اصلاح شود و هنوز انتخاب ایشان به عنوان رئیس جمهوری درج نگردیده است.
با تشکر از دقت نظر شما، موارد اصلاح گردید
با آرزوی توفیق برای حضرت آیت الله دکتر رئیسی. توفیقات روز افزون حضرتعالی را از خداوند متعال مسالت می نمایم
سلام در معرفی ایشان یکجا اشتباه شده سال ۶۷ دادستان کرج و همدان بودند.
سلام
با توجه به اینکه هیچ راهی جهت ارسال پیام به خادم الرضا حضرت حجه الاسلام و المسلمین رئیسی پیدا نکردم پیام خود را اینجا گذاشته و امیدوارم به دستشان برسد.
برادر عزیز و ولایی
سلام علیکم
اینجانب جعفر فاتحی فرزند نورالله دوستدار خادمان اهل بیت جمعی آستان مقدس امامزاده شاهرضا می باشم.
این آستان با توجه به حضور ششصد شهید من جمله افتخار شهرمان حاج محمد ابراهیم همت و قرار گرفتن در شاهراه اصلی اصفهان -شیراز شاهدحضور خیل عظیم مشتاقان می باشد.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با رشد فضای معنوی
جایگاه و منزلت این بارگاه مقدس بیش از گذشته محل توجه ارادتمندان و شیفتگان اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت.
اما در کنار این پیشرفتها و افتخاراتی که نصیب حرم مطهر قرار گرفته حق این آستان نسبت به حجم پذیرش زائرین و مجاورین امامزاده ادا نشده است.
تلخی قضیه اینجاست که امام جمعه محترم شهرستان در سخنرانی بیست و هشت خرداد امسال به آن اشاره نموده و از بی توجهی مسئولین به این آستان مقدس ابراز نگرانی و گلایه نمودند.
لذا از شما ریاست محترم جمهور دعوت می نمایم مشکلات و موانع توسعه امامزاده را در دستور کار قرار داده و با توسعه بیش از پیش این بارگاه مقدس زمینه رشد فرهنگی و عمرانی منطقه را تسریع نمایید.
می دانم مشکلات و گرفتاری شما در امر ریاست جمهوری بسیار سنگین و پر فشار می باشد.
از درگاه باریتعالی موفقیت و سربلندی شما را خواهان و خواستارم.
با تشکر
جعفر فاتحی
آستان مقدس امامزاده شاهرضا
شهرستان شهرضای اصفهان
۰۹۱۳۸۲۵۴۱۶۵
یاعلی
خداوند را بسیار شکر می کنیم که پس از سالها انتظار رئیس جمهوری مورد انتخاب و مقبول مردم واقع شد که دیدگاههای مقام معظم رهبری را می شناسد، درد مردم و راههای فساد برخی از مسئولین و مدیران را آگاهی دارد.
قطعا در این راه همه عزیزان دلسوز بایستی همیار و کمک یار این سید محرومان و یاور یار خراسانی و محبوب قلبهایمان « امام خامنه ای؛مد ظله العالی» باشیم. و همیشه برای سلامتی و موفقیت ایشان دعا کنیم.
سید حسن رضوی، همیار و معلم آموزش وپرورش شهرستان نیشابور و فیروزه در خراسان رضوی
با سلام. اگر بخواهیم اطلاعت مهمی را در اختیار ایت الله رییسی قرار دهیم. چطور امکان پذیره.
با سلام
از طریق ارسال مستقیم به دفتر ایشان