اخبار مهم

چالش دمای ۵۰ درجه در مرز خسروی/ هشدار جدی درباره گرمای طاقت‌فرسا

مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به گرمای هوا، تمهیدات بهداشتی و درمانی لازم برای ارتقای خدمات بهداشتی در مرز خسروی برای حفظ سلامت زایٔران در برابر گرما و آلودگی محیطی اندیشیده شده است.

اشتراک گذاری
۱۲ مرداد ۱۴۰۴
97 بازدید
کد مطلب : 21450

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، مراسم باشکوه و پرشور پیاده‌روی اربعین حسینی هر ساله میلیون‌ها عاشق و دلداده را از نقاط مختلف کشور و جهان به سمت کربلا و حرم مطهر امام حسین (ع) می‌کشاند، اما امسال این رویداد بزرگ مذهبی در شرایطی برگزار می‌شود که گرمای طاقت‌فرسای تابستان، به ویژه در منطقه مرز خسروی، یکی از چالش‌های اصلی برگزاری مراسم به شمار می‌آید. دمای هوای این منطقه در ساعت ۱۰ صبح به بیش از ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسیده و پیش‌بینی می‌شود این دما در ساعات بعدی روز به مراتب بالاتر رود. موضوعی که ضرورت رعایت دقیق و جدی اصول بهداشت محیطی و مراقبت‌های ویژه برای زائران و همچنین دستگاه‌های خدمات‌رسان را دوچندان کرده است.

در این شرایط سخت و طاقت‌فرسا، اهمیت مدیریت اصولی پسماندها و حفظ بهداشت محیطی در مسیرهای عبور زائران و نقاط تجمعی بیش از پیش احساس می‌شود. مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، امیر کرمی، با اشاره به مصوبات کمیته‌های استانی و شهرستانی تأکید می‌کند که شهرداری‌های قصرشیرین، کرمانشاه و منطقه ۲۲ تهران، همراه با بهداری خسروی، موظف به نظارت ۲۴ ساعته بر جمع‌آوری، حمل و دفع زباله‌ها هستند تا از ایجاد آلودگی و خطرات بهداشتی پیشگیری شود.

علاوه بر این، در جلسه هماهنگی برگزار شده با حضور فرماندار و مسئولان محیط زیست شهرستان قصرشین مقرر شده است تا زمان استقرار کامل شهرداری منطقه ۲۲ تهران، از ظرفیت‌های شهرداری قصرشین و دهداری خسروی برای مدیریت اضطراری پسماندها بهره‌برداری شود تا خللی در خدمات‌رسانی به زائران ایجاد نگردد. این هماهنگی‌ها بیانگر تلاش‌های مستمر و شبانه‌روزی مسئولان برای فراهم کردن شرایطی مناسب، ایمن و بهداشتی در یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های ورودی زائران اربعین است.

از سوی دیگر، کرمی با انتقاد از خروج زودهنگام تجهیزات برخی دستگاه‌ها پیش از پایان رسمی بازگشت زائران، به مصوبه ستاد استانی اربعین اشاره کرده و تأکید می‌کند که هیچ اداره‌ای حق ندارد قبل از اعلام رسمی این ستاد محل استقرار خود را ترک کند و هرگونه خروج پیش از موعد، تخلف محسوب شده و قابل پیگیری است. این موضع نشان‌دهنده حساسیت بالای مسئولان به تداوم خدمات‌رسانی و حفظ سلامت و رفاه زائران در طول مدت برگزاری و پس از پایان مراسم اربعین است.

به گزارش امیر کرمی، امسال مراسم پیاده‌روی اربعین در یکی از گرم‌ترین ماه‌های سال برگزار می‌شود و امروز در مرز خسروی دمای هوا ساعت ۱۰ صبح بالای ۵۰ درجه سانتی‌گراد بود که این دما در ساعات بعد از ظهر به طور قطع بالاتر خواهد رفت. رعایت اصول بهداشت محیطی از سوی زائران و دستگاه‌های خدمات‌رسان، یک ضرورت غیرقابل چشم‌پوشی است، و یکی از مهم‌ترین الزامات، جمع‌آوری به‌موقع پسماندها در مسیرهای عبور و استقرار زائران است.

مدیر گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با اشاره به مصوبات کمیته‌های استانی و شهرستانی، شهرداری قصرشیرین، شهرداری کرمانشاه و شهرداری منطقه ۲۲ تهران همراه با بهداری خسروی موظف هستند نظارت ۲۴ ساعته بر جمع‌آوری، حمل و دفع زباله‌ها داشته باشند. در توافق صورت‌گرفته مقرر شد تا زمان استقرار کامل شهرداری منطقه ۲۲، از ظرفیت‌های شهرداری قصرشیرین و دهداری خسروی برای مدیریت اضطراری پسماندها استفاده شود. کرمی با انتقاد از خروج زودهنگام تجهیزات برخی دستگاه‌ها پیش از پایان رسمی بازگشت زائران تأکید کرد: طبق مصوبه ستاد استانی اربعین، هیچ اداره‌ای حق ندارد پیش از اعلام رسمی این ستاد محل استقرار خود را ترک کند و خروج تجهیزات قبل از زمان مقرر، تخلف محسوب می‌شود.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x