اخبار مهم

یادداشت اقتصادی|سایه ابهام بر بازار سرمایه

شاخص کل بورس تهران در حالی امروز با افت ۲۰ هزار واحدی همراه شد که هفته پیش رو یکی از پرابهام‌ترین دوره‌های بازار سرمایه در ماه‌های اخیر تلقی می شود.

اشتراک گذاری
۰۳ مهر ۱۴۰۴
24 بازدید
کد مطلب : 25183

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در جریان معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با کاهش ۲۰ هزار واحدی مواجه شد و تا ارتفاع ۲ میلیون و ۵۲۴ هزار واحد عقب نشست؛ این در حالی است که شاخص هم‌وزن نیز بیش از ۶۳۰۰ واحد افت را به ثبت رساند؛ و در فرابورس ایران نیز شاخص کل این بازار ۶۱ واحد از ارتفاع خود کاست.

افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۵۵ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۲۱ درصد معادل ۷۳ نماد معاملاتی مثبت و ۷۹ درصد معادل ۲۸۲ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۶۵ نماد فعال در این بازار، ۱۸ درصد معادل ۶۶ نماد معاملاتی مثبت و ۸۲ درصد معادل ۲۹۹ نماد منفی بودند.

همچنین در پایان معاملات امروز، ۵ درصد معادل ۱۷ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۲۳ درصد معادل ۸۲ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۸ درصد معادل ۲۹ نماد با صف خرید و ۳۴ درصد معادل ۱۲۵ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات ارزش صف‌های خرید نیز ۲۵۵ میلیارد تومان در برابر ۱۴۰۰ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.

علاوه بر این ۲۵۵ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج ۴۰۳ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.

گروه‌های کانه فلزی، چند رشته و نفتی نیز امروز بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند و در مقابل صندوق‌ها، شیمیای و بانک بیشترین خروج پول حقیقی را از گروه خود به ثبت رساندند.

بر این اساس بازار سرمایه امروز با ترکیبی از نگرانی‌های سیاسی و اثرات اقتصادی ناشی از نرخ ارز و طلا مواجه شد. معاملات بورس در ابتدا با فشار عرضه آغاز شد و شاخص کل با کاهش ۲۰ هزار واحدی، به محدوده ۱.۵ میلیون واحد نزدیک شد. کاهش شاخص عمدتا ناشی از عدم اطمینان سرمایه‌گذاران نسبت به نتیجه مذاکرات سیاسی اخیر و چشم‌انداز اقتصادی پیش روی کشور بوده است.

در بازار ارز، دلار آزاد امروز به رکورد تاریخی ۱۰۷ هزار تومان رسید؛ رقمی که نشان‌دهنده شدت نگرانی‌ها نسبت به تحولات بین‌المللی و احتمال بازگشت تحریم‌ها است. بازار طلا نیز متاثر از رشد دلار و افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری، هر گرم طلای ۱۸ عیار را به ۱۰ میلیون تومان رساند و صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا با اقبال قابل توجهی روبرو شدند.

تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند افزایش ریسک سیاسی و احتمال عدم توافق در مذاکرات بر رفتار سرمایه‌گذاران اثرگذار بوده و موجب شده تا خروج نقدینگی از بورس امروز نسبتا محدود باقی بماند. این موضوع نشان می‌دهد که معامله‌گران همچنان در انتظار تحولات سیاسی و اقتصادی باقی مانده‌اند.

در اواخر معاملات، شاهد بهبود نسبی تقاضا در بورس بودیم که عمدتا ناشی از حمایت‌های صورت گرفته از برخی نمادها و حضور سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت برای بهره‌برداری از نوسانات قیمت بود. با این حال، چشم‌انداز بازار همچنان تحت تاثیر دو عامل اصلی قرار دارد: تعطیلات پیش رو و مذاکرات سیاسی کشورمان در سازمان ملل.

از سوی دیگر، فعالان بازارهای مختلف به دقت پیگیر خبرها تا یکشنبه آینده هستند؛ روزی که طبق اعلام مقامات، مکانیزم ماشه فعال شده و احتمال اعمال تحریم‌های بین‌المللی قوت می‌گیرد؛ و یا برعکس این اتفاق. این عامل، هفته پیش رو را به یکی از پرابهام‌ترین دوره‌های بازار سرمایه در ماه‌های اخیر تبدیل کرده است.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x